Tilstandsrapport

En tilstandsrapport bruges i forbindelse med køb og salg af en bolig, som en vurdering af boligens forfatning på det konkrete tidspunkt. En tilstandsrapport kan man sammenligne med den varedeklaration, der står bag på de varer, du køber i et supermarked. Ved at læse en tilstandsrapport får man nemlig et overblik over boligens indhold og stand.

Når du skal sælge din bolig, er det en god idé at få lavet en tilstandsrapport. Det er helt op til dig, om du ønsker at få den lavet, men fordelene ved at få den lavet er mange. For dig som sælger er fordelen, at du undgår at hæfte for skjulte skader, hvis boligen måtte have sådanne.

Du kan i visse tilfælde risikere at skulle stå til ansvar for skjulte fejl og mangler på din bolig i op til 10 år efter, at du har solgt dit hus. Tilstandsrapporten kan derfor have stor betydning for din økonomi i mange år efter, at du har solgt din bolig.

Når HUS & TILSTAND har gennemgået din bolig og har udfærdiget en tilstandsrapport, står du tilbage med et overblik over din boligs tilstand og eventuelt de fejl og mangler din bolig måtte have. Der bliver bl.a. kigget efter mulige skader i vådrum, ved vinduer, ved tagkonstruktionen og murværket. Derudover undersøges husets sokkel og fundament, kældre og krybekældre – og boligens mange rum: bryggers, køkken, stuer og badeværelser. Rapporten er derfor en god indikation af, om er er udsigt til store og dyre reparationer på boligen i den nærmeste fremtid.

Boligen vurderes efter en anmærkningsskala. Læs om anmærkningerne på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside her

Hvad koster en tilstandsrapport?

Tilstandsrapporter:
Tilstandsrapport op til 99 m² = 4900,- inkl. Moms
Tilstandsrapport fra 99 – 200 m² = 5500,- inkl. Moms
Tilstandsrapport fra 200 – 300 m² = 5900,- inkl. moms
Tilstandsrapport over 300 m² = Pris efter aftale

Ønsker du at vide mere om, hvordan en tilstandsrapport kan hjælpe dig ved enten salg eller køb af en bolig, så tøv ikke med at kontakte HUS & TILSTAND på tlf. 2267 4390.